KOULUTUKSET

 

Koulutuspalveluihini kuuluvat erilaiset soveltavan teatterin työpajat vasta-alkajille ja työyhteisöille sekä koulutukset esittävän taiteen ammattilaisille! Kutsun myös mahdollisuuksien mukaan vierailevia kouluttajia jakamaan osaamistaan Kohtaamisten Tilaan! Kurkkaa Kohtaamisten Tilan tapahtumat ja koulutukset suoraan tilan Facebook-sivuilta!

 

TYKYTYKY – YHTEISTYÖ

TYKYTYKY-työhyvinvointia (myös) kankeille ja estoisille!

Toteutamme yhteistyössä elämäntehtäväetsivä Marjaana Herlevin ja artesaani ja lavasterakentaja Heidi Kormanon kanssa työhyvinvointipäiviä, jolloin räätälöimme yhdessä koko päivän ohjelman ryhmällesi! Me sanomme ei kilpailulle, kastumiselle, roikkumiselle, stressille sekä erikoisvarusteille. Tykytyky-tiimi korostaa positiivista energiaa ja yhdessä tekemisen riemua! 

Tutustu tykytyky-, tukutuku- ja tikotiko-paketteihimme suoraan sivuiltamme!

Kurkkaa myös työpajojemme tunnelmaa Ideoiva Oy:n toteuttamalta upealta videolta!

Tykytyky kokonaisuus tarjoaa kulttuurityöhyvinvointia yhteisöllesi koko päiväksi. Kätevä paketti sisältää hyvinvointia päälle, käsille ja sydämelle. Tarvittaessa räätälöimme paketin usemmalle päivälle, jolloin työhyvinvoinnista muodostuu pidempikestoinen jatkumo.

Toteutan toki myös yksittäisiä työpajoja, joihin voit tutustua seuraavaksi!

ILMAISUTYÖPAJAT

 

Sovellan osaamistani ja toteutan erilaisia työhyvinvointia tukevia ilmaisutyöpajoja. Työpajoissani (kesto 1-2h) on matala kynnys ja ne soveltuvat erittäin hyvin esimerkiksi työpaikan virkistyspäivien piristykseksi tai tiimihengen kohottajiksi.

Disa Kamulaa jos pitäisi kuvata yhdellä sanalla niin se olisi varmaankin valloittava. En oikein osaa edes sanoa mistä asioista se johtuu, mutta hän onnistuu luomaan ympärilleen sellaista valoa ja iloa, että se on ihan poikkeuksellista. Ihanaa, että hänenlaisiaan ihmisiä on olemassa tässä mörököllien maassa.

 

 

Sanna Lehtonen, asiakaspalaute, Tampereen Teatteri

Työskentelin yleisötyöntekijänä Tampereen Teatterissa ennen oman yritykseni perustamista ja toteutin useita työpajoja ja tilaisuuksia Tampereen Teatterin palveluksessa.

 

Matalan kynnyksen työpajoissani avataan aistit ja laitetaan luovuus liikkeelle yhdessä!

  • Teatterityöpajassa heittäydytään yhdessä leikkimään ketään nolaamatta. Esiintymistä ei tarvitse jännittää, sillä työpajan tavoitteena on omaan yhteisöön tutustuminen rennossa ilmapiirissä. Työpaja sisältää erilaisia hupaisia teatterileikkejä ja toiminnallisia harjoitteita, joissa tavoitteena on yhdessä toimiminen. Toiveesta työpajaan voidaan lisätä myös improvisaatioharjoituksia tai muita erikoisempia teatterin keinoja. Räätälöidään työpaja yhdessä yhteisten illanviettojenne tai pikkujoulujenne kevennykseksi tai koulutuspäivänne piristykseksi! Suosituskesto 1h – 1,5h.

 

  • Työhyvinvointityöpajassa tutustutaan helppojen harjoitusten kautta omiin ja työyhteisön voimavaroihin. Tässä työpajassa on mahdollista ”nostaa kissa pöydälle” ja sukeltaa syvemmälle työyhteisön hyvinvointiin, haasteisiin tai uusiin toimintatapoihin ja löytää niihin yhdessä ratkaisuja teatterin toiminnallisin menetelmin. Räätälöidään työpaja yhdessä syventämään seminaaripäivänne ohjelmaa tai tukemaan uusien toimintatapojen käyttöönottoa työyhteisössänne. Suosituskesto 1,5h – 2h.

 

  • Positiivisen palautteen työpajassa tutustutaan käytännössä meille suomalaisille hankalaan palautteen antamisen muotoon. Miten antaa ja vastaanottaa positiivista palautetta? Kuinka kehua kaveria? Työpajassa harjoitellaan positiivisen palautteen antamista käytännössä hampurilaispalautesimulaatiokoneen ja muiden toiminnallisten harjoitteiden avulla. Räätälöidään tämä työpaja yhdessä tukemaan uusien positiivisten palautemallien käyttöönottoa työyhteisössänne! Suosituskesto 1,5h – 2h.

 

Kaikkien työpajojen suunnittelussa olen teihin yhteydessä ennen työpajaa, jotta voimme sopia tarkemmin työpajan sisällön painopistealueista.

Tarvittaessa toteutan työpajat myös englanniksi

 

Työpajojen hinta (Ryhmän koko enintään 20 henkeä!)

Kesto 1 tunti 600 €/ryhmä.

Kesto 1,5 tuntia 750€/ryhmä.

kesto 2 tuntia 900 €/ryhmä.

Hinnat sisältävät ALV:n (24%).

Toteutan työpajoja kotoisassa Kohtaamisten tilassa Tampereen Kalevassa, jonka voit halutessasi vuokrata myös muuhun koulutus- ja kurssitoimintaan. Liikun myös tarvittaessa kouluttamaan valitsemaanne paikkaan. Tällöin työpajan hintaan lisätään matkakulut. Pyydä rohkeasti tarjous myös isommista ryhmistä tai useamman kerran kokonaisuudesta!

Yhteydenotot sähköpostitse: disa.kamula@gmail.com tai puhelimitse p. 050 4431 072 / Disa 

 

 

KOULUTUKSET ESITTÄVÄN TAITEEN AMMATTILAISILLE

 

 

 

Hei esittävän taiteen ammattilainen tai pitkän linjan tekijä!

 

Haluatko kehittää kuuntelemistaitojasi näyttämöllä? Kaipaatko lisää fokusta esiintymiseesi? Entä keskittyminen? Onko se välillä hukassa? Missä? Mikä? Eikö vastanäyttelijöitä meinaa löytyä? Onko ryhmätyötaidot hukassa?

 

Tule treenaamaan nämä asiat kuntoon suzuki –näyttelijäntyön menetelmän avulla kokeneen ohjaajan kurssilla! Saat konkreettisia työkaluja oman kehon ja muiden esiintyjien kuuntelemiseen ja saat myös näkökulmia yhteistyöhön muiden esiintyjien kanssa.

 

Jos kaikki asiat esiintymisessäsi on kunnossa, tule silti kurssille, jos tykkäät treenata esiintymistaitoja mieluummin yhdessä muiden kanssa kuin yksin.

 

Kurssi järjestetään Kohtaamisten tilassa Tampereella. Tarkemman ohjeistuksen kurssille valmistautumisesta saat ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssin opetuskielenä on suomi.

 

 

 

Kurssin sisältö: 

 

Japanilaisen Suzuki Method of Actor Training (SMAT) -menetelmän avulla harjoitellaan oman kehon kuuntelemista, sen keskustan hallintaa sekä äänenkäyttöä osana kehon ja sen keskustan toimintaa. Metodi pohjautuu pitkälti erilaisiin alavartalon harjoitteisiin.

 

Viewpoints-tekniikka on vapaan improvisaation filosofia, jonka historia pohjautuu postmoderniin tanssiin. Tekniikkaa konkretisoidaan erilaisten luovien näyttämöllisten harjoitteiden avulla improvisoiden.

 

Harjoittelu vaatii hyvää fyysistä peruskuntoa, mutta tehdään oman kehon ehdoilla. Parhaat tulokset molemmista tekniikoista saadaan, kun niitä harjoitellaan yhdessä.

 

 

 

OPETTAJA

 

FM Disa Kamula on teatteriohjaaja, kouluttaja, esiintyjä ja tutkija, joka on tutkinut erilaisia näyttelijäntyön menetelmiä jo opiskellessaan Tampereen yliopistossa Teatterin ja draaman tutkimusta. Vuonna 2007 hän löysi amerikkalaisen teatteriohjaaja Anne Bogartin, joka käyttää työssään SITI Company:n kanssa yhteisinä harjoitusmenetelminä Suzuki-metodia sekä Viewpoints-tekniikkaa. Disa kirjoitti näistä aiheista myös pro gradu-tutkielmassaan Kuuntelemistaidon kehittäminen teatterityössä (2007) ja on opiskellut molempia tekniikoita myös Amerikassa SITI Companyn kesäkoulussa 2011 sekä syventänyt Suzuki –metodin osaamistaan keväällä 2017 SITI Companyn järjestämässä Transformation Through Training – seminaarissa.

 

 

 

Suzuki- ja viewpoints -tekniikan tutustumisen kurssi järjestettiin Treenit ry:n kautta Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen Liikelaiturilla 4.12.2017.

 

Ilmoitan uusista kurssimahdollisuuksista täällä sivuillani. Voit myös olla yhteydessä ja tilata koulutuksen itsellesi tai ammattilaisryhmällesi!

Ota rohkeasti yhteyttä: disa.kamula@gmail.com.