+358504431072 info@disakamula.com
Auringonlasku Näsijärvellä Mustalahden Satamasta kuvattuna. 
(Kuva: Disa Kamula)

Olen syntynyt Pohjois-Savossa Nilsiässä ja elänyt lapsuuteni ja nuoruuteni järven rannalla. Vesi on minulle todella tärkeä elementti ja ehkä myös siitä syystä päädyin opiskelemaan juuri Tampereelle, pohjoismaiden suurimpaan sisävesikaupunkiin. Kun tapasin nykyisen avopuolisoni vuonna 2008, hän vei minut ensimmäistä kertaa veneellä vesille Tampereella. Tästä lähtien olemme veneilleet Näsijärvellä ja tutkineet sen kaikille avoimia retkeilykohteita pienellä yhteisomisteisella Bella-veneellämme. 

Tampereen kulttuuripääkaupunkihaku Tampere26

Pari vuotta sitten Tampereella alkoi kulttuuripiireissä kuhista Euroopan kulttuuripääkaupunkihaun tiimoilta. Kaupunki oli päättänyt lähteä kisaan uudestaan, ja tietysti olin alusta saakka mukana ideoimassa ehdotuksia kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaan erilaisissa tapaamisissa ja työpajoissa. Ensimmäiseen avoimeen ideointiin jätin yhteensä 12 erilaista ehdotusta, ja näistä ideoiden siemenistä on nyt parin vuoden sisällä jalostumassa ihan oikeita projekteja!

Yksi ideoistani kehittyi vasta ensimmäisen hakukierroksen jälkeen, ja sen idea lähti oikeasti eteenpäin juuri 40-vuotis syntymäpäivänäni, jolloin kerroin ideasta Tampere26 -tiimin tuottajalle Iitulle, eli Kyykosken Ilonalle ja Majanlahden Topi-Jussille, jonka kanssa useita ideoita kehittelimme. Matkalla on mukana myös monia muita yhteistyökumppaneita, ja kerron näistä kuvioista seuraavissa postauksissani! Nyt idea on edennyt siihen vaiheeseen, että se on mukana Tampereen virallisessa Yhtä Eurooppaa – Equally European! hakukirjassa, joka on julkaistu 22.4.2021! Valtavan suuri kiitos tässä vaiheessa kaikille teille, jotka olette auttaneet projektin edistämisessä!

“Kulttuuriohjelma huipentuu ohjelmakokonaisuuteen, jossa taidetta tehdään luonnossa ja luontoteemoista, ei ihmiskeskeisesti. Pirkanmaan ainutlaatuinen luonto nousee esiin projektissa Forgotten Giants, jossa tanskalainen taiteilija Thomas Dambo rakentaa järvireittiemme varrelle kierrätetyistä materiaaleista jättimäisiä kiipeiltäviä ”peikkoja”. ”

Lähde: Tampere26 hakukirjan suomenkielinen tiivistelmä https://tampere26.fi/hakukirja/ (23.4.2021)

Forgotten Giants – nyt tästä voi vihdoin puhua!

Projektin ideana on kutsua tanskalainen kierrätystaiteilija Thomas Dambo Pirkanmaalle, jotta voimme kehittää koko alueen ekologista järvimatkailua yhdessä alueen toimijoiden kanssa Dambon kansainvälisesti tunnustetun taiteen avulla! Tämä on mielestäni aivan huikea mahdollisuus! Lisäksi suunnitelma taiteen viemisestä ulos gallerioista on äärimmäisen innostava, ja tuo myös lapsiperheille koronaturvallista tekemistä myös tulevaisuudessa. Thomas Dambon maailmaan ja aikaisempiin teoksiin maailmalla pääset tutustumaan vaikkapa tästä “The 7 Trolls And The Magical Tower” Youtube-videosta , jota olen näyttänyt aika monelle toimijalle matkan varrella!  

Kuva: Ideoiden taivas! Kuvaaja: Disa Kamula

Ideoiden taivas on yhteinen

Blogissani tulen kirjoittamaan omasta näkökulmastani siitä, mitä oikeastaan teen työkseni, eli miten luovat ideat konkretisoituvat aidoiksi projekteiksi – yhteistyössä erilaisten toimijoiden kanssa! Voit siis seurata blogistani myös Forgotten Giants -hankkeen edistymistä askel kerrallaan keväästä 2021 alkaen. Mikäli haluat seurata tekemisiäni jatkossakin, voit liittyä kirjekerhoni postituslistalle täyttämällä yhteystietosi tänne

Kiitos, että luit ensimmäisen postaukseni! Blogia saa myös jakaa!

 

Valoisin terveisin,

: D i s a   K a m u l a